Hjælp til at slippe alkoholen

Udgivet d. 01/12/2018

MISBRUG. Det kan give alvorlige abstinenser at stoppe med at drikke alkohol efter længere tids misbrug – læge Bo Bojesen fra Abstinens-teamet er klar til at hjælpe.

Af: Bo Bojesen, senest opdateret 2. juli 2018

ALKOHOL ER ET GIFTSTOF

Men hvis kroppen i lang tid er blevet udsat for dette giftstof i større mængder, ender det med, at kroppen ikke kan undvære det. Stopper man med at drikke, kan det give abstinenser som kramper og delir. Det er ikke bare ubehageligt, det kan være livsfarligt.

HJÆLP AT HENTE

Men nu er der – igen – hjælp at hente for dem, der ønsker at stoppe drikkeriet: Abstinens-teamet er et nyt tilbud, startet af Bo Bojesen, som er fungerende overlæge på Bispebjerg Hospital og bor i Frederiksværk:

»Jeg har startet Abstinens-teamet, som hjælper folk med alkoholproblemer til igen at blive ædru. Som noget nyt kører lægen ud og behandler folk derhjemme, ligesom huslægen i gamle dage.«

»Når man stopper med at drikke alkohol, kan man få abstinenser. De kan, uden behandling, udvikle sig til kramper og delir. men med korrekt medicinsk behandling kan man helt undgå abstinenser,« fortæller Bo Bojesen.

BAGGRUNDEN

»Det har før været muligt at få hjælp til akut afrusning og abstinensbehandling på alkoholambulatoriet i Frederiksværk, men det tilbud stoppede den 25. februar, så nu skal man helt til ambulatorierne i Frederikssund eller Hillerød – eller evt. indlægges på hospitalet, hvis det er alvorligt. Det er baggrunden for, at jeg har startet Abstinens-teamet.«

Abstinens-teamet har eksisteret en måneds tid, og Bo Bojesen har allerede været i aktion både i Frederiksværk og Hundested.

Hvis du har et alkoholmisbrug og ønsker at stoppe med at drikke, så anbefaler Bo Bojesen at kontakte enten egen læge eller Abstinens-teamet, inden den sidste slurk tages.

»Man skal ikke vente på, at man får det dårligt. Det er bedst at komme i behandling, inden man får abstinenser. Man behøver ikke en henvisning for at få hjælp, Man ringer bare direkte til Abstinens-teamet, så kommer vi til dig – og der er ingen brugerbetaling,« understreger Bo Bojesen.

INDIVIDUEL BEHANDLINGSPLAN

»På baggrund af din tilstand – herunder puls, promille og blodtryk – laves dag 1 en individuel behandlingsplan for afrusning og mod abstinenser, ofte suppleret med en vitaminbehandling.

Jeg giver også råd og vejledning om, hvor du ellers kan hente støtte.«

»Hvis der er problemer, er jeg på telefonen. Planen kan justeres undervejs, hvis der er behov. Hvis det går hurtigt, så er behandlingen slut og abstinenserne væk efter fem dage, men det kan tage op til 10 dage,« fortæller Bo Bojesen.

I enkelte tilfælde er der behov for mere intensiv behandling, end der kan tilbydes hjemme. Så henvises til skadestuen.

Få hjælp i dag

Tag kontakt til os på telefonen eller udfyld vores formularer. Det er anonymt og vi har tavshedspligt.